Kinderen voor Kinderen: Muziek die kinderharten verovert

Kinderen voor Kinderen: Muziek die kinderharten verovert

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen. Het kan emoties losmaken, plezier brengen en zelfs educatieve waarde hebben. In Nederland is er één muzikaal fenomeen dat al decennia lang de harten van kinderen verovert: Kinderen voor Kinderen.

Kinderen voor Kinderen is een uniek muzikaal project dat in 1980 werd opgericht door de VARA, een Nederlandse omroeporganisatie. Het doel was om kinderen een stem te geven en hen te laten zingen over onderwerpen die hen bezighouden. Sindsdien zijn er jaarlijks nieuwe albums uitgebracht met liedjes gezongen door kinderen, voor kinderen.

Wat Kinderen voor Kinderen zo bijzonder maakt, is dat de liedjes worden geschreven door gerenommeerde tekstschrijvers en componisten. Ze slagen erin om de belevingswereld van kinderen perfect te vangen in pakkende melodieën en teksten die zowel herkenbaar als vermakelijk zijn. De liedjes gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals vriendschap, school, liefde, pesten en familie.

Eén van de hoogtepunten van Kinderen voor Kinderen is het jaarlijkse optreden tijdens het gelijknamige concert in Ahoy Rotterdam. Duizenden enthousiaste kinderen zingen en dansen mee met hun favoriete nummers. Het concert is altijd een feestelijke gebeurtenis waar jong en oud samen genieten van de energieke optredens.

Maar Kinderen voor Kinderen is meer dan alleen muziek. Het project heeft ook een belangrijke maatschappelijke rol. De liedjes behandelen vaak actuele thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit en inclusie. Ze stimuleren kinderen om na te denken over deze onderwerpen en dragen bij aan hun bewustwording.

Bovendien biedt Kinderen voor Kinderen kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jaarlijks worden er audities gehouden waar kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud kunnen laten zien wat ze in huis hebben. De geselecteerde kinderen krijgen de kans om deel uit te maken van het koor en mee te zingen op het album en tijdens het concert.

Kinderen voor Kinderen heeft door de jaren heen vele generaties kinderen weten te inspireren en verbinden. Het is een muzikaal fenomeen dat blijft vernieuwen en meegaat met de tijd, zonder zijn kenmerkende stijl en boodschap uit het oog te verliezen.

Dus, of je nu zelf opgroeide met Kinderen voor Kinderen of je kinderen er nu naar luisteren, één ding is zeker: deze muziek blijft jonge harten veroveren met haar aanstekelijke melodieën, pakkende teksten en betekenisvolle boodschappen.

 

6 Veelgestelde vragen over Kinderen voor Kinderen muziek

 1. Wie zingt de liedjes in Kinderen voor Kinderen muziek?
 2. Wat is het beste nummer van Kinderen voor Kinderen?
 3. Waar kan ik de muziek van Kinderen voor Kinderen kopen?
 4. Hoeveel albums heeft Kinderen voor Kinderen uitgebracht?
 5. Waar vind ik de teksten van de liedjes van Kinderen voor kinderen?
 6. Welke artiesten hebben meegedaan aan een album vanKinderemvoorKinderem muziek?

Wie zingt de liedjes in Kinderen voor Kinderen muziek?

De liedjes in Kinderen voor Kinderen worden gezongen door kinderen zelf. Elk jaar worden er audities gehouden waar kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud de kans krijgen om hun zangtalent te laten zien. De geselecteerde kinderen vormen samen het koor van Kinderen voor Kinderen en nemen de liedjes op voor het jaarlijkse album. Ze treden ook op tijdens het Kinderen voor Kinderen concert en andere optredens. Het is geweldig om te zien hoe deze getalenteerde kinderen met enthousiasme en energie de liedjes tot leven brengen en daarmee een grote groep jonge luisteraars weten te raken.

Wat is het beste nummer van Kinderen voor Kinderen?

Het is moeilijk om te zeggen wat het beste nummer van Kinderen voor Kinderen is, omdat smaken verschillen en elk nummer zijn eigen charme heeft. Kinderen voor Kinderen heeft door de jaren heen talloze hits voortgebracht die geliefd zijn bij kinderen en volwassenen. Hier zijn enkele populaire nummers die vaak als favorieten worden genoemd:

 1. “Op een onbewoond eiland” – Dit iconische lied uit 1981 is een klassieker geworden en wordt nog steeds veel gezongen. Het vrolijke deuntje en de avontuurlijke teksten spreken tot de verbeelding.
 2. “Ik heb zo waanzinnig gedroomd” – Dit nummer uit 1993 is een echte meezinger geworden. Het gaat over dromen en fantasieën die kinderen kunnen hebben.
 3. “Klaar voor de start” – Dit aanstekelijke lied uit 2012 werd speciaal geschreven voor de Koningsspelen, een jaarlijks evenement op basisscholen in Nederland. Het motiveert kinderen om actief te zijn en plezier te hebben.
 4. “Hallo wereld” – Uitgebracht in 2012, dit nummer heeft een positieve boodschap over verbondenheid en vriendschap tussen mensen over de hele wereld.
 5. “Zij aan zij” – Een recent nummer uit 2020 dat gaat over inclusie en acceptatie van verschillende achtergronden en culturen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van geliefde nummers van Kinderen voor Kinderen, maar er zijn nog veel meer geweldige liedjes om te ontdekken. Elk nummer heeft zijn eigen unieke kenmerken en betekenis, dus het beste nummer is uiteindelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de boodschap die je aanspreekt.

Waar kan ik de muziek van Kinderen voor Kinderen kopen?

De muziek van Kinderen voor Kinderen is op verschillende platforms beschikbaar om te kopen en te beluisteren. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Fysieke winkels: Je kunt de CD’s van Kinderen voor Kinderen kopen bij muziekwinkels, warenhuizen en sommige boekhandels. Ze zijn meestal te vinden in het kindermuziekgedeelte.
 2. Online winkels: Grote online retailers zoals Bol.com, MediaMarkt en Amazon bieden een breed scala aan Kinderen voor Kinderen-albums op CD-formaat aan. Je kunt ze gemakkelijk vinden door te zoeken naar “Kinderen voor Kinderen” in de muzieksectie van deze websites.
 3. Digitale platforms: De liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn ook beschikbaar op digitale platforms zoals iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer en Google Play Music. Op deze platforms kun je individuele nummers kopen of streamen via een abonnement.

Daarnaast organiseert de officiële website van Kinderen voor Kinderen (kinderenvoorkinderen.nl) regelmatig acties waarbij je nieuwe albums kunt bestellen of downloadcodes kunt winnen.

Of je nu de fysieke CD’s wilt verzamelen of liever digitaal luistert, er zijn genoeg mogelijkheden om de muziek van Kinderen voor Kinderen te kopen en ervan te genieten!

Hoeveel albums heeft Kinderen voor Kinderen uitgebracht?

Kinderen voor Kinderen heeft in de loop der jaren een indrukwekkend aantal albums uitgebracht. Sinds de start van het project in 1980 zijn er tot nu toe meer dan 40 albums verschenen. Elk jaar wordt er een nieuw album uitgebracht, waarop kinderen zingen over diverse onderwerpen die hen bezighouden. Deze albums zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen en hebben bijgedragen aan het succes en de populariteit van Kinderen voor Kinderen als muzikaal fenomeen in Nederland.

Waar vind ik de teksten van de liedjes van Kinderen voor kinderen?

De teksten van de liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn te vinden op verschillende bronnen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Officiële website: Op de officiële website van Kinderen voor Kinderen (www.kinderenvoorkinderen.nl) kun je de teksten van alle nummers vinden. Navigeer naar het gedeelte “Liedjes” of “Discografie” en selecteer het album waarin je geïnteresseerd bent. Daar vind je een lijst met liedjes waarop je kunt klikken om de bijbehorende tekst te bekijken.
 2. Songtekstensites: Er zijn verschillende Nederlandse songtekstensites waar je de teksten van Kinderen voor Kinderen-liedjes kunt vinden. Populaire sites zoals www.songteksten.nl, www.genius.com en www.muzikum.eu hebben een uitgebreide database met songteksten, inclusief die van Kinderen voor Kinderen.
 3. Streamingplatforms: Als je gebruikmaakt van streamingplatforms zoals Spotify, Apple Music of YouTube Music, kun je vaak ook de songteksten raadplegen terwijl je naar de nummers luistert. Deze platforms bieden vaak een functie waarbij de tekst synchroon loopt met de muziek.

Door deze bronnen te raadplegen, kun je gemakkelijk genieten van de muziek van Kinderen voor Kinderen en tegelijkertijd meezingen met de teksten!

Welke artiesten hebben meegedaan aan een album vanKinderemvoorKinderem muziek?

Kinderen voor Kinderen heeft door de jaren heen samengewerkt met verschillende getalenteerde kinderen die hebben bijgedragen aan de albums en optredens. Het koor bestaat uit een wisselende groep kinderen, dus het is onmogelijk om alle individuele artiesten op te noemen. Echter, er zijn wel enkele bekende artiesten die hun carrière begonnen zijn bij Kinderen voor Kinderen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Marco Borsato: Voordat hij een van de meest succesvolle Nederlandse zangers werd, zong Marco Borsato in 1984 het nummer “Ik Heb Genoeg Aan Jou” op het album “Kinderen voor Kinderen 5”.
 2. Laura Vlasblom: Laura Vlasblom was lid van het koor in de beginjaren van Kinderen voor Kinderen en zong onder andere op het album “Kinderen voor Kinderen 3”. Ze ging later solo en had hits zoals “Goud” en “Heeft Een Kind Een Toekomst”.
 3. Kim-Lian van der Meij: Kim-Lian van der Meij was ook te horen op verschillende albums van Kinderen voor Kinderen, waaronder “Kinderen voor Kinderen 11”. Ze heeft daarna een succesvolle carrière als zangeres, musicalactrice en presentatrice opgebouwd.
 4. Aliyah Kolf: Aliyah Kolf werd bekend door haar deelname aan het televisieprogramma “Holland’s Got Talent” in 2011, maar ze had al eerder ervaring opgedaan als lid van het koor van Kinderen voor Kinderen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van artiesten die hun weg hebben gevonden via Kinderen voor Kinderen. Het project heeft door de jaren heen vele talentvolle kinderen een platform geboden om hun zang- en performancetalent te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

© Copyright silverlane.nl